Back to All Events

Ulf Myrvold Band @ Buckleys Roots and Blues Joint!


From the event desc, (Norwegian)

Vi stiftet bekjentskap med Ulf Myrvold Band for første gang et drøyt år tilbake, da de var her som oppvarming. Etter en halvtime hadde publikum falt pladask og lot motvillig musikantene gå av scenen etter endt økt. Buskerudbandet har vært her et par ganger siden, til samme entusiastiske publikumsreaksjon.

Ulf Myrvold Band er inspirert av opptakene fra 1930-tallet med blant andre Robert Johnson, Son House og Blind Willie Johnson – støvete og sjelfull musikk som har fått sin renessanse de siste årene. Dette var soloartister med kassegitar, og Ulf Myrvold Band har arrangert noe av dette materialet for en moderne besetning uten å miste det mørke, skjeve og overraskende aspektet ved denne musikken.

I tillegg komponerer Myrvold stadig flere egne låter hvor man kan høre lyden av både Son House og Jack White, Jimi Hendrix og Ry Cooder. Det faller også naturlig for bandet å hente impulser fra afrikansk musikk, der Ali Farka Touré og Tinariwen er representanter for den afrikanske bluesen.

Ensemblet har gjort en rekke vellykkede konserter lokalt – blant annet har de sørget for fullt hus på Kongsberg Jazzfestivals blues-scene to år på rad.

Om de er moderne tradisjonalister eller tradisjonelle modernister i bluesens verden, er opp til lytteren å bedømme. Ulf Myrvold Band ser ikke på bluesen som en sjanger, men som en grunnstemning man finner i sumpene, i ørkenen, på steppene eller på vidda om du vil.

Det hviler en vis, varsom og organisk spilleglede i denne gjengen – vi ser med forventning og glede fram til et gjensyn med dem nå!


Ulf Myrvold, vokal/slidegitar/munnspill
Vegard Eggum, gitar/banjo
Julian Moe, bass
Svein Olav Eriksen, trommer

cc: 100,-/150,- (medlem NBU)

http://www.facebook.com/ulfmyrvoldband
http://soundcloud.com/ulfmband